Höstrusk och färgexplosion

Nu har hösten anlänt på allvar. Den senaste veckan har varit riktigt regntung och grå. Det har inte blivit några långa turer, men förra helgen trotsade vi vädrets makter och gav oss ut i duggregnet. Lite sydöst om Sandnes hittade vi en lagom liten caching-runda som startade vid den lilla sjön Bråsteinvatnet.

Bråsteinvatnet

Bråsteinvatnet

Här var det vilsamt och stilla.

Stilla sjö

Stilla sjö

Änderna simmade lite sakta omkring.

Roliga (=lugna) änder

Simmar lugnt

Det regnade till och från men det var ändå riktigt skönt att komma ut i skogen och nu börjar höstfärgerna verkligen arta sig.

Annika på tur

Annika i höstskogen

Det blev inte så många bilder tagna den här dagen på grund av regnet, men lite fina höstlöv blev det i alla fall. Helt blöta dock.

En riktigt god nyhet är att jag har fått jobbkontrakt på ”min” barnehage i Tananger. Det känns helt fantastiskt bra och när jag kom tillbaka dit efter att ha varit borta en månad så slängde sig barnen i min famn och undrade var jag hade varit någonstans. 🙂

Den här helgen blev det också en liten tur. Denna gång till Stavanger och ett grönområde som heter Vaulen. Här fanns  det turstigar, lekplatser, badstrand och fikabord.

Vaulen

Vaulen

Här gick gångstigarna både alldeles intill Gandafjorden och genom små skogsområden. Fantastiskt vilka vackra färger det är. Nu gör naturen sin sista föreställning innan det är dags att gå till vila och det är såå fint överallt. Hösten är ljuvlig.

Färgexplosion

Färgexplosion

Vid badstranden fann vi den berömda brinnande busken. Hi hi!

Brinnande buske

Brinnande buske

Till höger på bilden ovanför så ser man också bergstoppen Dalsnuten som vi besökte för ett par veckor sedan.

Här följer ett galleri med fler bilder från vår tur. Det är så inspirerande att fånga höstens skönhet. Som vanligt går det att klicka på bilderna för större versioner och bildspel.

När man kommer till så här fina platser så känns det underbart att ge sig tid att verkligen ta in platsens skönhet. Här blev vi kvar en bra stund och fotograferade och bara njöt av några timmar utan regn. 🙂

Vacker plats

En vacker plats

Idag har Hasse jobbat på att säkra och stadga upp vårt förtält inför höstens stormar. Jag har gått en promenad här vid vår strand och det var till och med lite blå himmel. Inte illa.

Blå oktoberhimmel

Blå oktoberhimmel

De senaste dagarnas blåsväder har rivit upp en massa alger och tång som låg på stranden. Luften surrade av flugor, så nästan alla bilder jag tog blev fulla av små prickar och streck. 😀

Vi har fått ändra lite på våra planer för hemresan till Sverige. Detta på grund av att min älskade farfar gick bort förra veckan och vi anpassar vår hemkomst till begravningen. Hasse åker den långa vägen till Fagersta på lördag. Jag känner inte att jag kan vara borta en hel vecka nu när jag precis har börjat ett nytt jobb, men jag flyger till Sverige på onsdagen nästa vecka och sedan åker vi hem till Norge igen på söndagen eller måndagen.

Den här bilden från Vaulen får avsluta för denna gång.

Höst vid Gandafjorden

Höst vid Gandafjorden

Vi önskar alla en fin vecka! 🙂

3 reaktioner på ”Höstrusk och färgexplosion

  1. Såå läckra bilder! Har faktiskt saknat inläggen, då det känns som om du gjort ett litet uppehåll. Vill så gärna fortsätta att läsa om vad ni gör i grannlandet. Extra skoj med nygamla jobbet i Tananger. Ha det så bra!

  2. Härliga bilder, hösten kommer mycket senare hos er. Vackra bilder som vi tittat tillsammans med Annikas son Emil på TV.n. Kram och ha en fin vecka

  3. Vackra höstbilder med sprakande färger! Här har många träd redan tappat sin färgskrud efter att snön och kylan gjorde ett kort besök. Nu är det varmt igen men regnet faller även här. Välkomna hem till Sverige snart då! Kram på er, äventyrare! Tack för att ni delar med er 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.