Ut på tur i Forsand

I söndags var vi i Forsand på eventet Ut på tur – Summer edition. På smala serpentinvägar åkte vi på östsidan av Lysefjorden till den här spännande eventplatsen uppe bland molnen.

Ut på tur-event

Ut på tur-event

Då eventet var över så gick vi förstås ut på tur och vi fick fint sällskap i form av en hel geocaching-familj. Vädret var inte det bästa, men vi såg lite blå himmel medan vi gick i den ganska blöta terrängen. Vi hade fin utsikt medan vi gick.

Utsikt över Lysefjorden

Utsikt över Lysefjorden

Det första målet för turen var en plats som heter Skrøylå. Här ligger det en fin liten damm.

Skrøylå

Skrøylå

Det var riktigt fint häruppe.

Vattnet vid Skrøylå

Vattnet vid Skrøylå

Efter stoppet vid Skrøylå så tog vi oss vidare upp till Sollifjellet. Det var bara en kilometer fågelvägen men i realiteten blev det mer än det dubbla och ganska många höjdmeter upp till toppen. Då vi kom upp var utsikten fin, trots de grå skyarna. Det var tur att inte molnen låg helt nere i fjorden. 🙂

Utsikt från Sollifjellet

Utsikt från Sollifjellet

Här är vi på toppen. 🙂

 På vägen tillbaka till bilen så lättade molnen på andra sidan och vi såg Preikestolen. Titta noga på bilden här nedan så anar du lämmeltåget av människor både ute på den speciella klippformationen, på väg till den samt uppe till vänster.

Preikestolen

Preikestolen

På vägen hem hade det klarnat lite mer och vi stannade vid en fin vy in i Lysefjorden och tog lite bilder.

Lysefjorden

Lysefjorden

Det blev en riktig heldag här i Forsand vid Lysefjorden. Då vi kom hem var vi lite trötta i fötterna, men nöjda med dagen som trots gråvädret blev upplevelserik.

I övrigt så håller vi på att förbereda för vår flytt hem till Sverige. Vi har bestämt sedan en tid att det är dags att vända kosan österut igen för att komma närmare alla våra nära och kära därhemma. ❤ Jag har jobbat den sista dagen i barnehagen och Hasse är färdig med sitt jobb den sista augusti. Vi kommer att tillbringa september månad här för att njuta av Vestlandet och för att bocka av de turer och platser vi har kvar på vår ”att göra”-lista. 🙂 Sedan får vi se vad vi hittar på när vi väl kommer till Sverige. Det känns nästan lika spännande att flytta hem igen som det var när vi kom hit för snart tre och ett halvt år sedan.

Tack för nu och ha det gott!

6 reaktioner på ”Ut på tur i Forsand

 1. Neeeej, inte flytta hem till Sverige. Då får vi ju inte ta del av alla de fantastiska bilder och berättelser ni lägger upp från vårt vackra grannland 😦
  Förhoppningsvis är det ni själva som gjort valet och att allt blir bra hemma i Sverige igen 🙂
  Jag hoppas också på att få fina blogginlägg från era kommande turer i Sverige, men Norge är ju ändå finast…

  • Jodå, vi kommer att ta turer både i Sverige, Norge och förhoppningsvis en längre Europa-tur fram på vårvinterkanten, men visst kommer även vi att sakna den fantastiska norska naturen. Valet är helt vårt eget, men vem vet vad som händer i framtiden. 😉 Tack för härlig feedback Niclas.

  • Ja, det är otroligt mycket folk som går till Preikestolen så här i högsäsongen. Det var kul att se klippan från andra sidan fjorden. 🙂 Tack så mycket och ha det gott.

 2. Fina bilder!!! Vilket lämmeltåg av folk, vad härligt med att dom gör mkt turer. Vackra Norge, ser framemot att komma till er!!!! ❤ ❤ ❤ Kram

  • Tack. 🙂 Ja det är en av Norges största turistattraktioner. I juli är det uppemot 10.000 besökare om dagen som går dit. Det ska bli jättehärligt att ha er här och få göra turer tillsammans. ❤ Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.