November vid Lilla Älgsjön

Vi bestämde oss för att utnyttja det milda novembervädret och ta en tur till Lilla Älgsjön, som ligger några kilometer norr om Fagersta. Hit kommer man via Bruksledens etapp 15 (från Semla/Fagersta) eller etapp 23 (från Klackberg/Norberg). Det var härligt att komma ut och vandra i den mossgröna novemberskogen. Det fanns mycket att titta på längs stigen. Jag tycker det är roligt att leta upp figurer i skogen. Den här vandringen hittade jag en toker i en sten täckt av fönsterlav och en klippa som liknade ett stort stenhuvud. (hoppas du också kan se dem). Jag hittade också kochenilllav med en lysande röd topp och vackert gul granlav.

 

Spindelnät finns det gott om nu när det varit så milt en längre tid. Ett spindelnät såg ut som ett segel med ett virrvarr av trådar. Säkert finns det någon slags system i detta. 😉 Ett annat spindelnät var lite mer symmetriskt. Visst var de vackra båda två på sitt sätt?

 

I den södra änden av Lilla Älgsjön fanns det tranbär som lyste som röda rubiner på mossen.

Tranbär

Väl framme vid Lilla Älgsjön tände vi en brasa. Här satt vi sedan och myste medan det skymde.

En brasa vid Lilla Älgsjön

Det mörknar fort och tidigt den här tiden på året, men det är ändå så mysigt att vistas ute och bara låta tiden komma och gå. Bästa fredagsmyset. ❤

I brasans sken

Vi sov gott och vaknade när det ljusnade. Sjön låg blank som en spegel.

Spegelblankt vid Lilla Älgsjön

Vi dröjde oss kvar hela förmiddagen och vid 12-tiden startade vandringen tillbaka hemåt igen. Det var så fint när solen belyste de mossklädda stenarna i skogen. Leden följer bitvis en liten skogsväg och där var det skönt att njuta av solens strålar. Äntligen, efter så många dagar av novembermörker. 🙂

 

Så nöjd man känner sig efter att ha vandrat, sovit och vistats ute i den underbara naturen. Vi kan verkligen rekommendera en tur till Lilla Älgsjön.

Tack för oss och ha det gott! 

 

12 reaktioner på ”November vid Lilla Älgsjön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.