Vårdagjämning

Idag är det vårdagjämning, natten och dagen är lika långa, och visst märks det tydligt nu att det är ljusare både på morgonen och kvällen!  Våren är äntligen på gång även här där vi bor, på den 60:e breddgraden. Vi har haft fantastiska dagar med sol, snö och fågelkvitter. Det har blivit flera fina turer i närområdet. En morgon gick jag ut före soluppgången för att fånga det fina och hoppfulla morgonljuset. Så här såg det ut vid Strömsholms kanal på andra sidan här i Fagersta, en stund innan solen gick upp.

Tidig mars-morgon

Det är underbart att vara ute och fånga solens första strålar.

 

Det har blivit flera turer tillsammans med mina föräldrar nere vid Uggelbo och Skeppmoraviken också. De små bäckarna porlar, viden har mjuka videkissar och isen håller fortfarande att gå ut på. Underbart! ❤

Vi såg tibast som var på väg att slå ut i blom. Tänk att de är så tidiga att blomma, till och med i snön.

Tibast på gång

En liten fluga hade också vaknat av vårsolens värme. Den satt länge på min hand och undersökte den med sin ”snabel”. Kanske kände den doften och smaken av en apelsin jag just ätit.  ”En fluga gör ingen sommar”, men kanske lite vår i alla fall?! 😀

En fluga gör ingen sommar

En fluga gör ingen sommar

Vi både hörde och såg en spillkråka uppe bland träden. Jag lyckades fånga den på bild innan den flög vidare längre in i skogen.

Spillkråka

Visst är det en underbar tid vi nu går till mötes!? Nu vill man bara vara ute och njuta av naturen och alla vårtecken. Sista bilden får bli ännu en bild från min tidiga morgon, före soluppgången. Den föreställer Västanfors kyrka och det tidiga morgontåget på järnvägsbron.

Västanfors kyrka och järnvägsbron

Tack för nu och ha det gott!

2 reaktioner på ”Vårdagjämning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.