November i dimma och sol

November har hittills bjudit på väldigt många grå och småregniga dagar. Idag sken solen första hela dagen på länge. Det är dock ganska vilsamt med allt det dimmiga och grå. Naturen dämpar sig och förbereder sig för vintervilan.

Här nedanför är en bild från våtmarken vid Flobostigen här i Fagersta. Så vackert med de dämpade jordfärgerna i dimman. Ibland blir det så tyst och stilla att man nästan blir andäktig.

Våtmarken vid Flobostigen

Det går också att hitta riktiga färgklickar i allt det grå. Här nedanför ser du nypon, enbär, kochenillav och höstfärgade blad.

Men visst är solen ett uppskattat inslag så här i november. 🙂 Idag tog jag och min mamma en tur längs Stora Aspens strand i Uggelbo. Det var underbart att känna solens värmande strålar mot kinden.

En tur längs Stora Aspen i Fagersta

Det susade så härligt i vassen när vi gick bort mot Skeppmoraviken. Vi såg en liten blåmes som flaxade runt bland vass-stråna i jakt efter föda. Så in i vassen söt. 😀

Liten blåmes i vassen

När vi kom till Skeppmora gick vi ner mot sjön på den stora ängen som fortfarande var väldigt grön. Det var också ganska plaskigt att gå där, för marken var mättad med vatten efter allt regnande här i november. Tur att vi hade bra skor på fötterna.

Ängen vid Skeppmora

På vägen tillbaka såg vi ett stort gäng storskrakar som blev skrämda av tåget och flaxade iväg ut över sjön. Jag lyckades fånga dem i flykten med kameran.

Storskrakar i flykten

Vi gick sakta längs vattnet och bara njöt av solens strålar, av glittret på vattnet och av att bara finnas till. ❤

Vid de små bryggorna låg båtarna uppdragna i väntan på nästa sommar.

Båtar i väntan på nästa säsong

Det är en märklig tid vi lever i. Det är som att naturen och Moder Jord manar oss till stillhet och att vi funderar ett varv till på vilka vi är och vad vi gör här. Vad är viktigt här i livet och hur tar vi bäst hand om både oss själva, varandra och planeten vi lever på? För mig är naturen en nyckel till detta och jag tror och hoppas att pandemin kan få fler människor att upptäcka och uppskatta den fantastiska natur som vi har i vårt avlånga land. Det tror jag att den lilla blåmesen håller med om. ❤

❤ Ha en fin helg och var rädda om er själva och varandra! ❤

9 reaktioner på ”November i dimma och sol

  1. Underbart
    Varje månad har sitt att uppleva. Så härliga bilder och spännande med fåglarna. Tack för en underbar promenad 😍🙏❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.