Veckan som gick…

Tisdagen

Den lediga tisdagen förra veckan tillbringade vi uppe vid ”Predikstolen” som ligger norr om Nyhammar i Ludvika kommun. Där har vi varit förut och firat oss nerför en klätterklippa, men nu fanns det två klippväggar till att bemästra. Det var en gråmulen dag men precis när vi kommit upp på berget sprack solen igenom molnen och vi fick en fantastisk dag vid denna häftiga klippa! 🙂

Här är Hasse på väg nerför PX2.

Och här är en utsiktsbild från PX3.

På vägen hem kunde vi inte låta bli att klättra upp i en liten mast också, när vi ändå var i trakten! 😀

Den här cachen heter Nyhammar High.

Lördagen

På helgen efter Annikas korta jobbpass åkte vi till Riddarhyttan och fick flera fina skogspromenader till spännande platser.

Västers  är ett gammalt boställe sedan 1663, som nu ligger i storskogen. Husen revs på 1950-talet. Kvar finns rester av väggar i slaggsten, jordkällare m.m. Det är så otroligt häftig att försöka tänka sig in i hur det såg ut på den tiden det bodde människor här och så vackert när naturen tar tillbaka marken och de gamla ruinerna av en svunnen tid.

Ännu ett ställe vi kom till var Hagen där det fanns lämningar från ett gammalt torp med ett uthus som naturen verkligen återvunnit.

Bra kamouflage?! 🙂

Den här dagen gick vi också upp på två berg som heter Vargberget och Blåkulla. Vi följde också en Linbanewire som snirklade sig fram ovan och under marken.

Vi var ganska trötta men nöjda och rosiga om kinderna när vi kom hem efter den här promenadrika dagen.

Söndagen

Nästa dag åkte vi till Sala för att försöka oss på ett riktigt Gruv-Äventyr vid Silvergruvan.

 Det var flera steg där man fick användning av både rep, klätterutrustning och våra nya pannlampor. Riktigt roligt och spännande var det att utforska de gamla gruvgångarna och schakten.

Det var lite läskigt och det kändes som att man kunde gå vilse och förirra sig därnere i gruvgångarna.

Vi hittade en gammal kärra. Var det inte en sån här som Indiana Jones åkte i?! 😛

Vi var riktigt nöjda när vi hade klarat av det här roliga Äventyret! Man blir verkligen påfylld och får förnyad kraft av såna här turer. Vi tar det alltid väldigt lugnt, njuter av naturen och platserna vi kommer till, är alltid noga med säkerheten och vi har riktigt riktigt skoj! 😀

Tack för denna gång och för att du ville ta del av detta!

2 reaktioner på ”Veckan som gick…

  1. Roliga och givande äventyr förstår jag. Fina bilder både utsikt och ner i gruvor. Fina gamla mossbeklädda grunder. Tack för titten kram!!!! Britt Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.