Skogsvandringar

Jag har i omgångar gett mig ut i våra skogar häromkring, både ensam och i sällskap av mina nära och kära. Det är så vackert i bergslagsskogen.

Skogsfräken

Skogsfräken

För mig är skogen den bästa platsen att hämta kraft, den ger både energi och sinnesro och så sätter den fart på fantasin. Är det här kanske någons hus bland tomtar och troll?

En mossig sten

Någon hemma?

Det finns så mycket fina vatten här i skogen. Sjöar, små tjärnar, åar och bäckar. Här nedan är en kvällsspegling i Semla.

Snygg spegling

Snygg spegling

En nästan utslagen näckros.

Skogens ros

Skogens ros

Här är det några änder som säger godnatt i den sena solnedgången.

Kvällsro

Kvällsro

En dag mötte vi en liten groda i Fagersta-skogen som var väldigt bra kamouflerad. Den smälte verkligen bra in bland de gamla fjolårslöven. Den satt och pustade i förmiddagsvärmen.

Osynlig?

Osynlig?

Den här förklädda prinsen kom nedhoppande alldeles framför mina fötter. Om jag inte hade haft min Hasse-prins hemma i Sola/Stavanger så kanske man skulle ha försökt sig på en grod-puss?! 😉

En förtrollad prins?

En förtrollad prins?

Titta på grodans blick i bilden här nedanför – vilken klokskap och visdom den utstrålar. Tänk om djuren kunde tala och om vi människor kunde stanna upp och bara lyssna. Man blir både berörd, ödmjuk och förundrad när man ser naturen i vitögat.

Guld-öga

Guld-öga

Vi människor är väl bra små ändå?

En dag gjorde jag en geocaching-tur till Riddarhyttan tillsammans med en av Fagerstas trevliga cachare alias Uggelbo54. Här är några bilder från den dagen. (Klicka gärna för större bilder och bildspel)

Nu är jag inne på den sista veckan här hemma. Till helgen går färden ”hem” till Vestlandet igen och då i sällskap av sonen Emil. Det ska bli härligt att få visa honom vårt vackra Norge.

Ha det gott och njut av sommarens ögonblick – var du än är!

10 reaktioner på ”Skogsvandringar

  1. Härliga bilder, Grodorna, naturens skiftningar, ja det är fantastiskt att uppleva skogens magi. Härliga promenader Annika, hoppas på fler innan du åker!!!! Kram ❤

  2. Jag älskar oxå att vandra i skogen och det ger verkligen både energi och lugn och ro. Eddie och jag försöker att komma iväg så ofta vi hinner.
    Vilka fina bilder du tar!
    Såg du om någon var hemma i stenhuset? 😉
    Ha en riktigt skön dag!

  3. Fina bilder! Fotona minner om naturen där jag växte upp på småländska höglandet. Rävrumpor kallade vi åkerfräken. Finns märkligt nog ett bestånd av rävrumpor på Långholmen, mitt i storstan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.