Mina pärlor på hemmaplan

Nu har jag landat här hemma hos min Hasse i Norge igen och det känns härligt! Jag ska försöka att summera mina veckor hemma i Svedala. Jag har haft det underbart och njutit både av Nära och Kära och av den härliga naturen. Här följer ett urval med bilder som jag inte har visat än. Först från Ängelsberg som är en riktig pärla i Fagersta kommun. Denna bild är från den fina lilla ån.

Ängelsbergsån

Ängelsbergsån

Bilden här nedan är också från Ängelsberg vid det gamla bruket. Vid det lilla vattenfallet växte dessa vackra blommor, jag tror det är någon slags näva som är släkt med midsommarblomster. Det silvriga i förgrunden är rinnande vatten.

Rosa blommor

Rosa nävor

 I cirklarna nedanför är det tre bilder från Ängelsbergs Skulpturpark där jag gick med min syster redan den första dagen hemma. Det är en härlig utställning som både har fasta skulpturer och förnyas med nya varje år. Kan varmt rekommenderas. Det är så fint med konst som smälter in i naturen.

Till Landsberget gick jag med mina föräldrar och min son den sista kvällen i Fagersta. Där finns det ett utkikstorn, ett fint vindskydd och grillplats. Här är en bild ut över sjön Åmänningen och den fina gården vid Djupnäs.

Utsikt över Åmänningen

Utsikt över Åmänningen

Då vi satt där uppe på Landsberget och skulle grilla så kom det en sällskapssjuk Amiralfjäril flaxande. Det höll sig i närheten av oss minst en timme och lät sig villigt fotograferas. Det var en otrolig upplevelse! Här följer ett bildspel med bilder på den fina och nästan ”tama” fjärilen. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag har upplevt och njutit av naturen hemma i Bergslagen som jag aldrig gjort förr. Blommorna har aldrig varit vackrare.

Älgört i kvällssol

Älgört i kvällssol

De månljusa nätterna har aldrig varit mer skimrande. Eller är det så att man ser på hembygden med nya ögon när man varit borta ett tag?

Fullmåne med skyar

Fullmåne med skyar

Den sista kvällen i Sverige, innan jag och sonen skulle kliva på nattbussen till Norge, tillbringade vi tillsammans med min lillasyster och hennes fästman ute på Björnö i Västerås. Det är också en riktig pärla i Västmanland.

Solnedgång på Björnö

Solnedgång på Björnö

De bästa pärlorna har ändå varit mina Nära och Kära, alla Vänner och släktingar som jag verkligen har hunnit träffa och rå om.

Till er vill jag säga Tack för dessa underbara veckor hemma. Det har varit helt fantastiskt!

8 reaktioner på ”Mina pärlor på hemmaplan

  1. Tack Annika! Underbara bilder som vanligt! Ja det har varit underbart härligt att umgås med dig de här veckorna, många långa underbara turer har vi gjort med massor av upplevelser. Kram ❤

  2. Vackra bilder! Jag ser helt klart hembygden klarare och vackrare när jag varit borta. Mamma konstaterade förr att jag dumpade väskan på trappen och gick en sväng i skogen innan något annat gjordes. Den stilla ån var vacker och visst är det en näva! Stinknäva som egentligen är vacker men jag inte vill ha i trädgården för doftens skull 😉 Fjärilsbilderna var vackra, gillar skuggbilden lite extra 🙂

    Ha det gott! Carina

  3. Riktigt vackra bilder! Ängelsbergsån samt Utsikt över Åmänningen gillade jag bäst och så fjärilen. Jag lyckas aldrig fånga fjärilar de flyger så fort iväg igen 😦

    • Tack! 🙂 Ja fjärilar är flyktiga och man får smyga. Ibland har man tur att någon snällt sitter kvar och inte flaxar iväg så snabbt. Den här fjärilen var den ”tamaste” jag mött. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.