Hopp och förväntan

Ett Gott Nytt 2015 vill vi önska härifrån Vestlandet. Nyårsaftonen blev tyvärr en blöt och regnig historia, men vi är ändå fyllda av hopp och förväntan inför det nya året.

På årets första tur såg jag några rosor som ännu satt kvar på buskarna. Lite tilltufsade och sköra i kanten, men dock ännu vackra.

Januari-ros

Januari-ros

Jag såg också ett hjärta på ett träd. Om det är svamp, lav eller om det är lämningar från en fågel låter jag vara osagt, men skönhet sitter väl i betraktarens ögon? 😉

Nyårs-hjärta

Nyårs-hjärta

Då jag kom ner till stranden såg jag en död fågel. Efter lite efterforskning så har jag fått reda på att det är en alfågel hane. Se så fina stjärtfjädrar den har. I Sverige betraktas alfågeln som starkt hotad. Alfågelns sång beskrivs ofta som mycket vacker och lätet lär påminna om en klarinett.

Alfågel hane

Alfågel hane

 ”När allarna spela dansar havet, ja vågen sjunger sin sång, fågeln spelar sin visa, skogen och berget lyssnar, och sången stiger in i mannens bröst.”

Så lyder en gammal gotländsk text om alfågelns sång. (källa: sr.se) Jag hoppas att jag någon gång får se och höra en levande Alfågel.

Lite längre bort på stranden satt en ung gråtrut och mumsade på en fisk. Den flaxade varnande med vingarna när jag kom för nära.

Trut med fisk

Trut med fisk

Här nedan ett strand-nypon som fortfarande var helt och orört av både fåglar, vind och frost.

Nypon

Nypon

Till slut en ”glad” stubbe. Jag gillar att upptäcka figurer och ansikten ute i naturen. Den här får symbolisera vår positiva förhoppning om att 2015 skall bli ett kanon-år! 🙂

En glad tok

En glad tok

God fortsättning på det Nya Året!

3 reaktioner på ”Hopp och förväntan

  1. En riktigt trevlig bildberättelse om turen. Härlig nyponbild, mild ton men samtidigt fin kontrast mellan det röda och gröna. Den avslutande tok-bilden är suverän, du har verkligen öga för att upptäcka ”naturliga figurer”! 🙂

    • Tack för den fina feedbacken Ulf. 🙂 Naturen är fantastisk och en ständig källa till nya motiv och detaljer om man ger sig tid att verkligen se. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.