Ljuset i midvintertid

Vi har haft riktigt lugna jul- och helgdagar, långt borta ifrån köphysteri och kommers. På julaftonsnatten kom snön. Då jag vaknade på juldagen låg det ett litet tunt snötäcke över strandängarna och bergen i fjärran.

Rægestranden i vitt

Rægestranden i vitt

De torra blomställningarna fick små mössor av fluffig snö.

Mössa av snö

Mössa av snö

Kontrasten och speglingarna i de många vattenpölarna var lite häftig.

Spegling

Spegling

Igår morse vaknade jag till en rosafärgad himmel, så jag slängde på mig kläderna och gick ner till stranden. Det var ett par minusgrader och ett otroligt magiskt ljus före soluppgången.

Underbar morgon

Underbar morgon

Här nedan är en plats där en av åarna går ut i havet. Det samlas ofta en massa fåglar här, men denna morgon var det bara ett par kråkor som lugnt satt och inväntade soluppgången som nu var nära.

Vid åns utlopp

Vid åns utlopp

Det vackra ljuset höll i sig hela dagen och vi tog en tur vid Stokkavattnet inne i Stavanger. Här låg en gammal trä-eka full med vatten som frusit lite.

En gammal eka

En gammal eka

Jag älskar sådana här dagar då luften är klar som kristall och visst är något speciellt med solljuset så här i midvintertid? Det är så milt och guldskimrande.

Björkar i spegling

Björkar i spegling

Idag regnar det igen, så jag är glad att vi verkligen njutit av de fina dagarna. Vi hoppas på bra väder till nyår så att vi kan tillbringa nyårsnatten ute i det fria enligt Myrhammar-tradition. 🙂

Tack för oss och ha det gott!

16 reaktioner på ”Ljuset i midvintertid

 1. Ljuset så här i midvintertid är magiskt! Så fint du fångat känslan på bild. Tycker särskilt mycket ljuset som reflekteras i den vattenfyllda ekan.Ha en fin fortsättning på dagen!

 2. Vackra vinterbilder (!) Vintern är en underbar årstid där man verkligen kan fånga mycket magiskt. ”Mössan av snö” tycker jag extra mycket om 🙂

 3. Det är något alldeles speciellt med ljuset på vintern. allra helst när det är riktigt kallt och en massa rimfrost på träden. Bilden med ekan gillade jag extra mycket, otroligt fin 🙂
  Hoppas ni får fint väder på nyår!
  Ha det gott / kram

  • Tack för det Pia! 🙂 Jag hoppas vi får fler vintriga och frostiga dagar innan vintern är slut här på Vestlandet och att Nyårsaftonen blir i alla fall regnfri. Kram! ❤

  • Tack Niclas! Vi hoppas att isen fryser på riktigt på de små sjöarna här så att vi också kan ge oss ut på långfärdsskridskor. 🙂 Ha det gott!

  • Tyvärr så blev nyårsaftonen en blöt och regnig historia. Det blev en skogstur på dagen och sedan gick vi ut här på strandängarna vid tolvslaget. Gott Nytt År!

 4. God fortsättning på 2015! I detta inlägg fastnar jag, kanske föga överraskande, för bilden ”Underbar morgon”. En sådan färgrik himmel är oemotståndlig. Och ljusets spegling i den våta sanden sitter som en smäck. Vill även lyfta fram ”En gammal eka”, gammalt och fult kan bli riktigt vackert på bild, här till stor del med hjälp av ljuset!
  Ser fram emot många bilder från er under året! /Ulf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.