Första Frosten

Denna morgon vaknade vi av ljudet när våra grannar här på campingen skrapade bilrutorna. Den första frosten har kommit till Vestlandet. Vi hade 18 grader inne i husvagnen och det kändes lite kyligt, men helt godkänt med tanke på att vi inte gjort några inställningar för att bereda oss på nattkyla. Nu lyser morgonsolen från en klarblå himmel och jag tog en bild av vårt hem alldeles nyss för att visa hur vi bor.

Hemma hos Myrhammar

Här bor vi

Vår närmaste granne är flerfaldig Europa-champion. En otroligt cool och lugn hund som bara låter med glada skall när han hör sin husses bil komma ute vid vägen. 🙂

Lugn granne

Vår coola granne

Den senaste veckan har varit ganska lugn för min del. Jag hade ett uppdrag på en barnehage med musik-inriktning. Riktigt härligt med daglig körträning, trummor, gitarrer och rytminstrument. På lunchen var det lugn klassisk musik som gick i bakgrunden och ute på gården fanns det en massa spännande ljud-saker upphängda runt staketet; saker att blåsa i eller slå och på olika sätt skapa ljud och musik.

Men jag längtar tillbaka till ”min” barnehage i Tananger där jag jobbade i en och en halv månad. Jag har sökt en tjänst där och håller tummarna att jag får komma tillbaka dit igen. Hasse jobbar på och har fått ytterligare förlängt på sitt jobb.

Förra helgen var ganska regngrå, men vi trotsade vädermakterna och gav oss ut på en vandring runt Bogafjell.

Utsikt från starten

Utsikt vid Bogafjell

 Bilden ovanför visar den fina utsikten vid starten av den här lilla rundan.  Det var ju riktigt skönt att gå på tur när man väl tagit sig ut. Här vid Bogafjell har vi varit förut men nu hade vi en annan del av rundan kvar att logga.

Lång backe

Lång backe

På ett ställe var det en lång backe att gå uppför och jag kände hur jag alldeles tappat kondisen i min långa förkylning. Jag fick nästan inte luft. Hasse var så glad (läs kaxig) att det var han som var den snabba bergsgeten den här gången medan jag pustade och stånkade. Jag var tvungen att ta en paus för att hämta andan och skyllde på att jag skulle ta en bild. 😉 Hi hi!

Myrhammar vid myrmark

Myrhammar vid myrmark

Vid myren här ovan var det faktiskt lite höstfärger. Kanske för att vi kommit upp lite på höjden. Här såg vi renlav och trattlav som var täckt av någon annan konstig lav eller svamp med väldigt stark färg. (Tydligen är det fruktkroppar  – tack Bengt).

Lys-orange-röd

Fler bilder blev det inte från den rundan på grund av duggregnet och den grå dimman. Men igår kom jag ut på en liten kvällsrunda här på vår Sola-strand. Det var en otroligt fin och stämningsfull kväll. Jag mötte en liten orädd Sandlöpare. De är små söta fåglar som springer omkring på stranden och  plockar föda. De ser roliga ut ibland när de ränner fram och tillbaka för att undvika vågorna. Men den här var väldigt lugn och stillsam.

Strandpiparen

Sandlöparen

Jag såg också en död sjöfågel, vaggad in i den sista vilan av vågornas brus. På något märkligt vis är det vackert med livets och naturens kretslopp.

Vila vid havet

vila vid havet

Hoppas ingen tycker det är jobbigt med bilder på döda fåglar. Här nedan är vår lilla stad Sola i det sista kvällsljuset.

Sola i kvälls-sol

Sola i kvälls-sol

Innan jag gick in gick jag bort mot ”bunker hills”. Solen hade just gått ner bakom den gröna kullen.

Sista sol-ljuset

Sista sol-ljuset

Det är faktiskt fortfarande märkligt grönt här, både i träden och på marken.

Gröna ängar

Gröna ängar

Men det kanske nattfrosten snart råder bot på. Idag är det hög och klar höstluft för nästan första gången. Helgen ser ut att bli fin och vi planerar en liten tur till en topp här i närheten som heter Dalsnuten. Kjerag får vänta tills jag byggt upp min kondition igen.

Sista bilden får bli på ett mås-par flygande i kvälls-solen.

Tillsammans i kvälls-ljuset

Tillsammans i kvälls-ljuset

Vi önskar alla en underbar helg! Ha det gott!

6 reaktioner på ”Första Frosten

  1. Så vackert det är med ljuset från solnedgången. Ni är så modiga som lever ett så annorlunda liv. Det ger inspiration att allt är möjligt. //Lena

  2. Såå fina bilder! Jag förstår att ni utforskar dessa vackra områden. Och de röda i toppen av lavarna (ej renlaven) är fruktkroppar. En del är verkligen vackert röda.
    Fler bilder! Fler berättelser! Det är så trevlig läsning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.