Minst en utenatt i månaden

Vi har återigen antagit utmaningen ”Minst en utenatt i månaden” (det gjorde vi också 2010-2011). I natt sov vi i vindskyddet på Kalvön i Åmänningen och med denna övernattning så har vi klarat av ett helt år. Grattis till oss! 🙂

Vi kommer att fortsätta med denna utmaning, för det känns som en rolig sporre att ge sig ut oavsett årstidernas växlingar. Den här gången fick vi gyllene höstdagar på den fina Kalvön. Det var så otroligt fina höstfärger i dessa buskage du ser i bilden här nedanför.

Underbara höstfärger

Det var lite mulet och soldis om vartannat. Snart hade vi tänt en brasa och värmde lite vatten till kaffe och te i vår lilla sotiga kaffepanna.

Kaffepanna på brasa

Hasse ville också testa en ny uppfinning som han fick tips om via en facebook-grupp. Ett diskställ för bestick i rostfritt stål (finns på Ikea för 29:-) + några långa skruvar och så har du en litet utekök eller braskamin som du kan mata med småpinnar och kottar. Smart ifall man inte har tillgång till en eldstad. Nu var det fuktigt i terrängen, men är det torrt i markerna så bör man ställa den på sand eller sten.

Vi fick en mysig kväll och sov gott i det fina vindskyddet.

Vindskyddet på Kalvön

I morse vaknade vi till solens strålar som letade sig in i den lilla viken. Fåglarna kvittrade lite försiktigt i trädtopparna.

Viken på Kalvön

Här nedan ser du lite fler bilder från Kalvön. En björk i höstskrud, skogsfräken och blåbärsblad med höstfärger.

Vid tolvtiden lämnade vi det fina vindskyddet och puttrade hemåt med vår lilla eka. Vi såg två havsörnar och jag lyckades fånga den ena på bild när den seglade över Kaffeholmarna. Det blev inte den bästa skärpan och bilden. Avståndet var stort och det var lite skakigt och guppigt på sjön, men en mäktig upplevelse ändå.

Havsörn

Nu är det verkligen gyllene dagar när höstfärgerna är på sitt bästa. Här nedan ser du ett par bilder på en lönn som jag tog tidigare i veckan. (Klicka gärna för större version)

Den sista bilden får bli på dessa lätt höstgula aspar som sträcker sig mot himlen.

Asparna sträcker sig mot höjden

Tack för oss och ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.