Övernattning på Björnö

I helgen hade vi vårt Övernattnings-event på Björnö utanför Västerås. Hela Björnön är ett naturreservat och ett populärt friluftsområde. Här på den södra delen av ön ligger ett fint vindskydd med utsikt ut över Mälaren och delar av Västerås.

Vindskyddet på Björnö

Vi var några stycken som anlände tidigt och vi började installera oss i det fina vindskyddet.

Före eventet

Solen sken till en början, men det mulnade på alltmer ju närmare eventstarten vi kom. Snart anslöt fler och fler event-deltagare till en trevlig stund runt brasan. 🙂

 

Vi blev ett femtontal geocachare i blandade åldrar + fyra fina geohundar. Här i bilden nedanför ligger Felix och vilar mellan stenarna.

Felix pustar ut

Felix var en av oss som skulle övernatta på platsen. Vi var fem (fyra människor och en hund) som sov i vindskyddet och en som övernattade i en s.k. puppa på marken. Vi inväntade Earth Hour för att se om vi kunde se ljusen släckas i den del av Västerås som var synlig, men vi kunde tyvärr inte se något som blev mörkare… Snart blev det dags att starta kvällsbestyren och krypa ner i våra sovsäckar. Vi somnade till ljudet av vinden och regnet.

Jag sov riktigt gott och vaknade bara ett par gånger för att vända, vilket kan vara lite krångligt i vintersovsäcken. Natten gick fort förbi och kanske var det på grund av tidsomställningen till sommartid?! Det försvann ju faktiskt en timme under natten. 😀

  I den tidiga morgonen var det dags att sätta igång en brasa igen.

Brasan är igång

Snart stod vi där runt brasan igen och fixade frukost och morgonkaffe. Vi överraskades av riktiga snö-byar som ni kan i den ena bilden i bildspelet här nedanför.

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det blev ett snabbare uppbrott än vi hade tänkt. Snart hade vi packat ihop vår utrustning och stod beredda att vandra tillbaka till parkeringen. På vägen tillbaka såg vi en gran med en jätte-vril. Vi såg också en (brun-) glada som cirkulerade i himlen ovanför oss.

 

Det är härligt att ge sig ut på tur – oavsett väder. Jag tycker det kan vara spännande när man överraskas av oväntat väder, som det i morse. Sista bilden är av Hasse och mig i snöyran. Hi hi! 😀 (Tack Trixie-04)

Myrhammars i snöyra

Så nu är vi nöjda och trötta så här på söndagskvällen och vill tacka alla inblandade för ett härligt dygn ute i naturen. ❤

Ha nu en riktigt fin vecka! 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.