Novembersol och snö

Åh, vad härligt det var att få se solen idag. 🙂 Det känns som att det är flera veckor sedan sist. Att det också kommit några centimeter snö gör inte saken sämre. Jag gav mig ut i Fagersta-skogen på förmiddan för att fånga denna gnistrande novemberdag.

Sol och snö

Högt i ett träd satt en flock med sidensvansar och värmde sig i solen.

Sidensvansar i trädet

Snön låg så fint på de böjda grässtråna.

Snö på grässtrån

På den här busken satt löven kvar och lyste mot den vita snön.

Höstlöv och snö

Den här skogsstigen, i bilden här nedanför, låg alldeles orörd. Härligt att vara den första som sätter sina spår.

Orörd snö på stigen

Nu vill man vara ute och fånga de flyktiga soltimmarna mitt på dagen. Det är så skönt att komma in från kylan med rosor på kinderna och sol i sinnet. 🙂 Imorgon ska vi bege oss ut för att övernatta i ett vindskydd någonstans. Det blir vår 25:e månad på raken med #Minst-en-utenatt-i-månaden. En rapport från den turen kommer i nästa blogginlägg.

Sista bilden idag får bli på den lågt stående solen som är så typisk för den här årstiden. Den kan anas mellan träden i bilden här nedanför.

Solen lyser bakom träden

❤ Ha nu en riktigt fin helg! ❤ 

13 reaktioner på ”Novembersol och snö

  1. En ljuvlig dag var det idag! Fina bilder, jag älskar sidensvansar! Jag är lite avis på ert utenattsprojekt. Fast hur roar ni er fram till läggdags när det blir mörkt så fort? Ha de fint!

    • Tack Karin! 🙂 Ja, visst var det en härlig dag och sidensvansar är så fina. Jag hoppas jag får komma dem lite närmare innan de drar vidare.
      Visst är det lite mer utmanande nu när det mörknar så fort, men tiden bara kommer och går när man är ute i naturen. Man pysslar med utrustningen, maten och brasan. Man bara är. Med pannlamporna på kan man också röra sig fritt i omgivningen. Vi hoppas på en stjärnklar kväll i morgon. Ha en fin helg!

  2. Stämningsfulla bilder! 🌟 Så skönt med ljuset efter allt mörker! Ha en fin adventshelg i naturen! Kram!

  3. Oh vad kallt att övernatta ute, men med bra tält och varma liggunderlag och sovsäckar kan det nog bli en härlig upplevelse. Ha en mössa på huvudet när du sover är ett bra tips. När jag var yngre tältade vi i minusgrader och mössan var skön att ha minns jag. Lycka till. 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.