Ensam natt i skogen

Då vädret såg så lovande ut över Kristi Himmelsfärdshelgen, så bestämde jag mig för att ge mig ut på en ensam vandring och övernattning i skogen. Hasse hade lite annat att pyssla med, så han valde att inte följa med. Jag valde en av våra favoritplatser, som också ligger på lagom vandringsavstånd hemifrån. Sjön Lilla  Älgsjön ligger 6,5 kilometer från vår dörr. När man har gått ett par kilometer längs Vadvägen så kommer man in på bruksledens etapp 15.  Det är så underbart att ge sig ut i vårskogen och denna sträcka av bruksleden är riktigt vacker.

På vandring längs bruksleden

Jag tog flera pauser längs vägen och njöt av vitsippor, bäckar, fjärilar och den vackra gröna skogen.

När jag kom fram till Lilla Älgsjön så var det så vårgrönt och fint.

Det är så underbar kvällssol vid Lilla Älgsjön. Jag satt i det fina vindskyddet och lät tiden bara komma och gå.

Vindskyddet vid Lilla Älgsjön

Det blev en riktigt fin och stämningsfull kväll. Allt var så lugnt och stilla och fåglarna kvittrade stilla i skymningen.

När jag kröp ner i sovsäcken sjöng koltrasten på andra sidan av sjön. Det är en av de vackraste och vemodigaste fågelsångerna jag vet. Det började bli lite kyligt och jag var glad att jag valt vintersovsäcken ännu en gång, för det blev bara ett par plusgrader under småtimmarna. När jag vaknade i gryningen hörde jag göken hoa så att det ekade över sjön. Dimslöjor låg över den spegelblanka sjön och jag hoppade i kängorna och gick ut och tog några bilder av denna vackra morgon.

Vacker morgon vid Lilla Älgsjön

I bilden här nedanför ser man älvorna som dansade över sjön.

Älvorna dansar på Lilla Älgsjön

På morgonen såg jag en massa korpar som samlades uppe i luften. Det började med ett tiotal fåglar som flög i cirkel, sedan anslöt fler och fler och jag räknade till ca 60 korpar som cirkulerade allt högre och högre upp. Kanske var det gynnsamma vindar, termik i luften, som förde dem uppåt? Det var riktigt häftigt att se så många korpar samtidigt. Det var inte lätt att fånga detta skådespel på bild då de var så högt uppe i luften, men i bilden här nedanför ser man några av korparna när de började samlas, innan de stigit så högt. Det var nästan hypnotiserande att titta när denna stora flock fåglar rörde sig i cirklar allt högre och högre upp på himlen. Till slut såg man dem inte längre, men man hörde dem kraxa långt däruppe.

Korparna samlas i luften

Jag dröjde mig kvar hela förmiddagen på den här vackra platsen. Det kom förbi ett gäng vandrare som skulle gå bruksleden från Semla/Fagersta till Avesta och övernatta någonstans längs stigen. De stannade bara till för att dricka lite vatten och för att beundra den här vackra platsen. Efter lunch var det dags att packa ihop utrustningen och påbörja den 6,5 kilometer långa vandringen hemåt igen.

Här nedanför har jag ställt upp kameran på en mossig sten för att ta en selfie. Den första bilden jag tog blev en närbild på mossan, för kameran råkade ramla framåt precis när självutlösaren klickade till. 😀

Dags att vandra hemåt

Efter att ha tillbringat ett dygn ute i naturen så känner man sig så påfylld, lycklig och nöjd. Att övernatta ensam ute i skogen var en tröskel jag kom över för två år sedan, när jag gjorde det för första gången. Det viktiga är att hålla tankarna i schack när det mörknar, så att man inte skrämmer upp sig. 😉 Det känns som en frihet att kunna ge sig ut när andan faller på och inte vara beroende av sällskap (Hasse ❤ ).

Sista bilden blir ännu en bild av en vårvacker björk vid Lilla Älgsjön.

Vårvacker björk vid Lilla Älgsjön

Tack för oss och ha en fin helg!

6 reaktioner på ”Ensam natt i skogen

  1. Många underbara bilder du bjuder på 🙂 …och modigt av dig att sova alldeles ensam, men det låter samtidigt som ett spännande litet äventyr 🙂

    • Tack Sussie. Ja, det känns lite mer äventyrligt att vara ensam ute på övernattning i skogen. Man känner att man växer lite när man klarat av det. Ha det gott! 🙂

  2. Åh magiska bilder på härliga skogsvandringen med övernattning. Så stilla och fridfullt ser ut på bilderna ❤ ❤ ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.