Två magiska möten

Detta har varit en omväxlande vecka vädermässigt. I tisdags kom det till och med lite snö, som låg som ett tunt täcke innan regnet tog vid. Jag gick en tur i Fagersta-skogen och det såg härligt ut med de vita fläckarna i den gröna mossan.

Har du någon gång gått i skogen och känt dig iakttagen? Det gjorde jag i början av veckan. Jag stannade till och såg mig omkring och visst var det någon som kikade på mig bakom björkstammen. (klicka gärna för större bild) Undrar hur ofta man inte upptäcker att någon av skogens invånare tittar på en? ❤

Jag stannade till och stod blickstilla. Det fina rådjuret började då slappna av och fortsatte att beta. Jag fick några bilder innan han lugnt lufsade vidare in i snårskogen. Vilket fint möte. Här nedanför kan du bläddra i ett bildspel och se tre bilder av den fina råbocken. 🙂

Det har varit ganska mycket gråväder. Det är ändå ganska vilsamt och vackert med gråhet och dimma. Här nedanför är det Ötjärn som vilar i mystisk dimma.

Nere vid Skeppmoraviken var det inte fullt så grått och dimmigt, men vacker kontrast mellan de grå molnen och vassens höstfärger. Jag gick en tur längs sjön aspens kant med mina föräldrar.

Vid skeppmora kom det en liten gräsand simmande. Hon var så nyfiken och närgången. Hon kom vaggande upp ur vattnet och hoppade sedan upp på en sten bara någon meter ifrån mig. Kanske är hon van att bli matad av någon? Det är inte så ofta man ser helt ensamma gräsänder. Men visst var hon både söt och vacker?

Jag satt på huk och pratade med henne en stund. Sedan hoppade hon upp på en annan sten, kvackade till och flaxade iväg ut i vattnet igen. Hej då lilla andfröken! ❤ Nästa gång ska vi ta med oss lite havregryn till dig.

Vid Uggelbo såg vi också den här fina svampsamlingen (bilden nedanför) vid foten av en asp. Arten heter Fjällig tofsskivling fick jag lära mig i en svampgrupp på Facebook. Inte ätliga, men snygga ändå. 🙂

Sista bilden blir på mina fina föräldrar vid sjön aspens kant. ❤ Det är fortfarande en hel del löv kvar i träden, även om många fallit till marken.

På tur vid Uggelbo

❤ Ha nu en riktigt fin helg! ❤

5 reaktioner på ”Två magiska möten

  1. På tal om gräsänder: har vid ett par tillfällen varit med om sådana som nypt i mina skor för att påkalla uppmärksamhet (mat, alltså). Men det var ju oblyga stads-änder. Har dock upplevt en gräsand som klev upp alldeles invid mig när jag vilade benen på en sten vid en sjö i Tyresta nationalpark också. Hon tänkte väl att skogsflanörer kan väl inte vara så farliga, och dessutom sitter ju den jäkeln just där jag tänker picka godsaker!
    Trevlig helg!

    • Ja, stadsänder brukar ju vara vana vid människor. Ute i sjöarna brukar de vara lite mer skygga, men visst är det fint när man får lite närmare möten med djuren ute i naturen. 🙂 Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.