Magiska juldagar

Det har verkligen varit lugna juldagar för vår del. På grund av pandemin så valde vi att inte fira någon jul med släkten som vi brukar. Julaftonen blev magisk med strålande sol och rimfrost. Det var riktigt stämningsfullt och ganska skönt ändå att inte ha några måsten. Bara gå ut och njuta av decembersolen i vår fantastiska natur.

Sol och rimfrost på julafton

Jag mötte ganska många som var ute på julaftonspromenad i den strålande solen – både ensamma och par. Det verkar som att flera valt bort de stora sammankomsterna. Det var tacksamt med det fina julaftonsvädret och det var en fröjd att gå runt och iaktta det som frosten skapat.

Jag såg några storskrakar som simmade i kanalen. De verkade också ta det lugnt den här dagen och hade ingen brådska.

Storskrakar i Strömsholms kanal

Den låga solen gick snart ner bakom Jättåsen och skapade en vacker färgpalett på himlen.

Solen går ner bakom Jättåsen

Juldagen var också fin. Rimfrosten var kvar och gjorde dessa torra tistlar extra vackra.

Tistlar med rimfrost

Denna dag var inte fullt så solig och klar som det var på julafton, men det blev i alla fall en fin solnedgång med rosa och lila moln på eftermiddagen.

Rosa himmel i Fagerstaskogen

Annandagen startade med ett fantastiskt rosa morgonljus.

Rosa himmel på annandagen

Inatt snöade det, men det mesta regnade tyvärr bort under förmiddagen. Jag tog ändå en regnpromenad mitt på dagen och var ute i ett par timmar. Kameran fick stanna hemma då objektivet inte tycker om att bli blött, så dagens promenad blev inte förevigad. Härligt ändå att klä sig efter vädret och ge sig ut i den sköna luften. 🙂

Sista bilden får bli ännu en bild av den rimfrostiga ängen på andra sidan här i Fagersta.

Andra sidan i Fagersta

Hoppas att du också har haft en fin och magisk jul!

❤ Vi önskar dig en God Fortsättning! ❤

11 reaktioner på ”Magiska juldagar

 1. God fortsättning till dej också 😍
  Jag tog också promenader, onsdag i Kolarbyskogen och fredag vid den vackra Ötjärn tillsammans med Christine. Tack för dina fina bilder!

 2. God fortsättning till er också! Underbara bilder! Efter en molnig, dimmig november – och december, hade vi äntligen sol både julafton och juldagen. Sååå tacksam!

 3. Hej o god fortsättning! Kul att läsa era inlägg om besöken i omgivningarna. Läser varje vecka. Vi bor i närheten, i Hedåker, men en dotter o måg bor mellan Ängelsberg o Virsbo så vi känner till trakten. I normala fall är vi i Portugal hela vintern och så har vi varit i 10 år. Vi är inte alls vana med denna kyla och dessa regniga dagar men nu väntar vi på vaccin innan vi tar husbilen ut i naturen igen. Gott Nytt År önskar Bosse & Berit

  Skickat från min iPhone

  • Hej Berit och Bosse! Tack och så roligt att höra att ni tittar in här varje vecka. 🙂
   Nej, detta år har varit utmanande för många och inte alls som vanligt. Hoppas att ni ändå har kunnat komma ut lite i vår vackra svenska natur som (tycker jag) är fantastisk alla årstider. Ha det gott! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.