Bogafjell runt

I lördags trotsade vi duggregnet och tog oss ut på en tur runt Bogafjell. Det är ett fint litet turområde utanför Sandnes. När vi startade var det ihållande duggregn, men stigarna var väldigt fina och vi gav oss i kast med rundan med gott humör. 🙂

Hasse i duggregnet

Hasse i duggregnet

Fördelen med att bo campandes i husvagn som vi gör är att man kommer ut oavsett väder och vind. Vi fick en riktigt fin turdag i det här området. Ett par små bergstoppar blev bestigna och på ett ställe kom man till en fin skogstjärn.

Skogstjärnen

Skogstjärnen

Här växte vita näckrosor och det kändes sådär sagolikt som hämtat ur någon av John Bauers berättelser.

Lyser upp det svarta vattnet

Lyser upp det svarta vattnet

Vi gick den första delen av  Bogafjell-slingan och det var en riktigt välgjord cache-runda. I varje loggbok fanns det ett fint citat, eller en liten rolig historia. Riktigt trevligt upplägg som vi kanske ”knycker” till någon framtida serie. Här är ett exempel på ett av citaten, skrivet på en av våra egna bilder:

Kloka ord

Visdomsord

Söndagens tur gick till havet och ännu en del av den fina serien Jærkysten. Tänk vilken gåva det är att få bo så här nära en mångfald av storslagen natur. Här finns berg, fjord, fjäll, skog, sjö, strand, ängar och hav. Det känns fantastiskt. 🙂

Jærkysten

Havet vid Jærkysten

Den här dagen blåste det och vågorna var kraftiga. Man får sån energi av att vandra längs havet och stranden.

Vågorna rullar in

Vågorna rullar in

Efter helgens turer närmar vi oss med stormsteg en riktig milstolpe. Vi har bara fyra loggar kvar till Geocache #5000. Den planeras till helgen och vi låter vädret avgöra vad det blir, men vi har några olika alternativ. I nästa blogginlägg får ni se vad det blev. 🙂

Här ovan ett litet bildspel med växter och insekter. Vi avslutar med ett dun i mossan från vår skogstur. Naturens egna små miniatyr-landskap.

Fjäderdun i mossan

Fjäderdun i mossan

Ha det gott!

5 reaktioner på ”Bogafjell runt

  1. Tack för detta inlägg. Kul att se när ni går loss med makroobjektivet (både nu och tidigare inlägg) och alla ”vanliga” bilder. Ni hittar motiven i allt. Jag blir glad för er skull för vad ni får uppleva och längtar till Norge. Om mindre än en månad ska jag dit på fiske. Ser verkligen fram mot det!

  2. Naturen är vacker i alla väder. Härliga bilder som vanligt att njuta av. Tack!!! Tänkvärda visdomsord från Albert Ja man är närmare naturen när man bor i husvagn förstår jag!!! Ha det så gott i fortsättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.