Lifjellet i Sandnes

Idag vaknade vi till en solig dag och vi bestämde oss för att ta en tur upp på Lifjellet i Sandnes. Vi startade turen nära den lilla byn Li och här låg det faktiskt ett snötäcke. Bilden här nedanför är tagen vid en geocache som passande nog heter Utsikten. Här såg man byn Li rakt nedanför och byn Hommersåk långt till höger i bilden.

DSC_1571

Li och Hommersåk

 Det var faktiskt härligt att se lite gnistrande snö, något som vi inte är bortskämda med här på Vestlandet. Men det var lite jobbigt att leta efter geocacherna som mestadels låg under sten. Vi fick ge upp vårt sökande på flera av cacherna där snön låg för djup. Här var vi Nesten oppe. 🙂

Halvvägs upp

Halvvägs upp

Vägen upp till Lifjell går längs en liten serpentinväg. Det är en ganska lätt tur på ca 3 kilometer enkel väg och 250 höjdmeter. Trots den ringa höjden i antal meter så är höjdkänslan och utsikten otroligt fin hela vägen. Här har vi Hasse mot den fina fjällbakgrunden.

Fin väg upp

Fin väg upp

Vi passerade några små fina stenrösen på väg mot toppen.

Ett litet stenröse

Ett litet stenröse

Här hade vi nått det riktiga toppröset som ligger på 282 meter över havet. Här fanns också en brevlåda med en ”topp-gäst-bok” som man kunde skriva in sig i.

Annika på Lifjell-toppen

Annika på Lifjell-toppen

Det blåste en isande vind men utsikten häruppe var fantastisk. Här såg man hela Stavanger. Se så fint den här staden ligger, omgiven av både fjord och hav.

Stavanger från Lifjellet

Stavanger från Lifjellet

Här såg man också fjället Dalsnuten som du ser som den högsta toppen i bilden här nedan. Tittade man väldigt noga kunde man ana människor som små, små myror som var uppe på Dalsnuten den här soliga och fina dagen.

Dalsnuten

Dalsnuten

Dalsnuten var vi uppe på i Oktober 2013. Vill du se bilder därifrån kan du gå in på länken här —-> Dalsnuten

Efter att ha beundrat utsikten en stund så gick vi och loggade geocachen Sudoku på toppen. Efter det satte vi oss i lä och åt vår medhavda matsäck innan vi tog vägen tillbaka ner till bilen igen. Då vi kom ner var vi rosiga på kinderna av sol och vind och lite lagom trötta i fötterna efter den här turen. Vi har samlat lite bilder i ett bildspel för att inte bli för långrandiga.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi avslutar med ännu en bild av toppen med Stavanger i bakgrunden. Turen upp till Lifjellet var en härlig tur som vi varmt kan rekommendera. 🙂

Toppröset

Toppröset

Tack för oss och ha det gott!

18 reaktioner på ”Lifjellet i Sandnes

  1. Njuter varje gång jag får se dina vackra bilder. Blev så glad när du visade ett bildspel. Har börjat en kurs
    för att lära mej detta. Ha en bra vecka

  2. Fina bilder i snön, härlig tur. tack för bilder. Nu har vi 70 cm och det snöar fortfarande. Tack för fina bilder och ha det så bra!!! ❤

    • Tack! ❤ Ja det var härligt att nosa lite på gnistrande snö. 🙂 Men ni verkar ha fått förfärligt mycket. Kram och ha det fint därhemma! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.