Vintercamping vid Tjurlången

Här kommer några bilder från vårt Vintercamping-Event vid sjön Tjurlången i Arboga. Det blev Hasse som fick hålla ställningarna då Annika fick stanna hemma med feber och förkylning. :/ Bilderna är tagna med mobilen. Tyvärr var det inte så mycket snö att tala om, men det var stjärnklart och alldeles lagom kallt.

Mysigt i mörkret

Mysigt i mörkret

I bilden ovan ser man vindskyddet i kvällsmörkret. Elden var redan igång när Hasse kom till platsen. Han trodde nästan att det var upptaget på event-platsen men det visade sig vara en av deltagarna som var ute i god tid. 🙂 Snart fylldes platsen av flera geocachare och friluftsintresserade.

Vindskyddet vid Tjurlången

Vindskyddet vid Tjurlången

Samtalen flödade om vinter-camping, kläder, sovsäckar, ligglagg (*liggunderlag), utrustning, vandring, packning och mycket mycket annat frilufts- och geocaching-relaterat. En del event-deltagare skulle inte övernatta och när de hade gått så var det ett tappert gäng på 12 personer som satt kvar ett par timmar kring brasan innan det var dags att krypa ner i tält, tarp, vindskydd eller puppa. Här följer ett bildspel från vårt lilla läger.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det var ett par minusgrader på natten. Det som störde nattsömnen var nog inte kylan. Isen sjöng och en och annan campare drog timmerstockar som det så fint heter. 😀 Någon hade också hört en uggla hoa. I bilden här nedan är det frukost på gång kring brasan. Det var också dags för det andra eventet på denna plats: Ut på tur – aldrig sur III.

Frukost vid Tjurlången

Frukost vid Tjurlången

Det verkar som att alla var nöjda med detta tilltag och önskar flera liknande event. Nu ska vi ut och leta upp en ny fin plats i naturen till nästa gång.

Tack för denna gång och ha det så bra!

En reaktion på ”Vintercamping vid Tjurlången

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.