Nyårscamping vid Westerqwarn

I vanlig ordning så campade vi in det nya året. 🙂 Denna gång hade vi valt vindskyddet vid Westerqwarn/Strömsholms kanal utanför Kolbäck som övernattningsplats. Vi anlände vid 20:00, tände en brasa och satte ut några marschaller.

Nyårsbrasan

Det blev riktigt mysigt, även om vädret inte var det bästa. Snöblandat regn är väl inte så kul på självaste nyårsafton. Nyårs-stassen blev varma kläder och regnställ som riktigt glittrade av snö och regndroppar. 😀

Vi trodde nog inte att det skulle dyka så många till vårt Nyårscamping-event (geocaching), men redan vid 21:00 anlände den första deltagaren med sitt tält och sedan dök en efter en upp i mörkret. Till slut var vi ett litet gäng på 9 personer. Kul att folk gjorde sig besväret att ge sig ut i snögloppet. Efter att några tillfälliga besökare hade åkt vidare så var vi sex tappra själar som stannade för att övernatta.

De tappra nyårscamparna

Med lite varm glögg, nyårsgodis och kaffe inväntade vi tolvslaget. Vi hörde lite raketer i fjärran. Det var faktiskt lite snö på tältduken när det vid ett-tiden var dags att krypa ner i sovsäckarna. Det övergick dock till regn och vi somnade till forsens brus, droppandet på tälttaket och ljudet från en plogbil i fjärran.

Snö på tältet

På morgonen var den mesta av snön borta. Jag vaknade då ett gäng kanadagäss flög över oss och tjoade. Så här såg vårt lilla tält-läger ut i dagsljus.

Vårt tältläger vid Westerqwarn

Snart var brasan igång och kaffehurran på.

Kaffe på gång

Det var dags för Årets första frukost. Trevligt att så många kom och ville dela den med oss på årets första dag. 🙂

Årets första frukost

Vi dröjde oss kvar till långt in på förmiddagen, men till slut var det dags att riva våra tält, plocka ihop utrustningen och bege oss hemåt. Vi var väldigt nöjda med vår nyårscamping i gott sällskap. Jag kan inte tänka mig något bättre sätt att fira in det nya året. Sista bilden får bli på nyårsbrasan.

img_20171231_210141.jpg

Nyårsbrasan

Tack för oss och God fortsättning!

4 reaktioner på ”Nyårscamping vid Westerqwarn

  1. Säkert mycket mer fridfullt och njutbart än inne i stan med bråk, liv och fylla. Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.