September-övernattning på Kalvön

Vilka härliga sensommar-dagar vi har haft. Vi passade på att njuta av det fina vädret genom att återigen ge oss ut på Åmänningen i Ängelsberg.

Septembersol

Det var en härlig dag att ge sig ut på sjön. Solen sken och det var bara lite lätta slöjmoln. Vårt mål var Kalvön där Hasse har hittat en fint vindskydd som vi tänkte övernatta i. I bilden här nedan kan du se hur fint vindskyddet ligger på en av Kalvöns sydliga uddar.

Vindskyddet på Kalvön

Det här var en underbar plats att bara vara på. Hasse fiskade och jag satt i solen och läste. När solen dalade tände vi en brasa.

En brasa

Vi stod i strandkanten och såg solen gå ner. Jag känner en tacksamhet att få vara ute så här i vår vackra svenska natur. ❤

Annika i solnedgången

Annika i solnedgången

När solen hade försvunnit var himlen länge orange vid horisonten.

Efter solnedgången

Sedan tändes stjärnorna, en efter en. Så bra man ser stjärnhimlen när man är borta från stadens ljus. Jag såg flera stjärnfall. Luften var riktigt ljummen den här septemberkvällen. Vi kröp ner i sovsäckarna och somnade gott till knastret av brasan. Då jag vaknade låg det lite dimma i kanterna av sjön.

Tidig morgon på Åmänningen

Snart gick solen upp och dess strålar letade sig in i vindskyddet.

Vi fick besök av en småskrake-hona som var ute med sina två ungar och fångade småfisk i viken. De var ganska orädda och lät sig villigt fotograferas. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

En stund på morgonen blev det så fantastiskt stilla, så att vattnet låg som en obruten spegel. Inte en krusning på vattenytan. Vilken morgon. 🙂

Som en spegel

Vi fick besök av mina föräldrar som var ute på en liten båttur. I galleriet här nedan kan du också se en sten där man ser streck från olika vatten-nivåer i sjön, fackelblomster, morgonsolen och den fina glesa tallskogen på Kalvön.

Mitt på dagen var det dags att bege sig tillbaka. Underbart att kunna njuta av så fina septemberdagar. Sista bilden får bli på vackra Ängelsberg där du ser stationshuset till vänster i bilden och den slottsliknande villan Ulvaklev till höger.

Vackra Ängelsberg

Tack för oss och ha det gott!

6 reaktioner på ”September-övernattning på Kalvön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.