Vårens första fjäril och fluga :)

Det här blir inte något långt blogginlägg. Jag vill bara rapportera att idag lyckades jag ta en bild på en av vårens första fjärilar. Det var en Brun flickfjäril som först flög omkring och fångade min uppmärksamhet. När jag smög mig närmare satte den sig på några gamla fjolårslöv och lät sig villigt fotograferas.

Brun flickfjäril – Archiearis parthenias

Jag såg min första fjäril för i år redan i slutet av februari, men den fick jag inte med på bild. Det var en ljusbeige art som snabbt flaxade iväg och försvann.

Idag såg jag också vårens första fluga som satt på en tussilago. Den var fullt upptagen med att borra ner sin snabel i blomman och söka den söta nektarn. 🙂

Vårens första fluga på en tussilago

Det är så härligt att ge sig ut på vårspaning. Tussilago är en av mina vår-favoriter. De är som små solar som lyser i dikeskanterna och visar att våren är här!

Hästhov – Tussilago farfara

Att ge sig ut i naturen tycker jag är det absolut bästa sättet att hitta lugn och perspektiv i denna så oroliga tid. Här känner man sig trygg att ”bara vara” och om man vandrar riktigt sakta så hinner man också uppfatta alla små förändringar och naturens alla små mirakler. ❤

Ha nu en fin vecka! ❤ 

2 reaktioner på ”Vårens första fjäril och fluga :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.