I vårskogen

Maj har verkligen bjudit på ett riktigt aprilväder hittills. Det regnar, blåser, snöar och haglar. Däremellan kommer solen fram och allt är så där fantastiskt vårvackert som det bara kan vara när den första skira grönskan har kommit.

Man får passa på att njuta av solglimtarna mellan molnen. 🙂

Sol mellan molnen

Nu blommar harsyran. Det är en blomma som nästan försvinner bland vitsippor och annat, men jag tycker harsyrans blommor är så vackra.

Blommande harsyra

Annat som blommar är maskrosor, gullvivor, blåbär, hägg och fruktträd. På ett sätt är det bra att kylan gör våren lite långsam så att man hinner njuta av allt det fina. (klicka gärna på bilderna om du vill se dem i större format)

En kväll när jag var ute i kottmosseskogen så fick jag en ordentlig utskällning av den här råbocken i bilden nedanför. 😀 Han stannade till och stirrade stint på mig och skällde högt. Det syns att rådjuren håller på att tappa vinterpälsen för den här herren såg lite tussig ut.

En råbock i Fagerstaskogen

En annan herre som satt och sög nektar från en maskros var den här citronfjärilen i bilden nedanför. Att det är en hane kan man se på den gula färgen. Honan är nästan vit.

Citronfjäril på maskros

Vid Ötjärnen såg vi ett par kanadagäss som hade små ungar. De höll till ute på en liten gräsö. Man kan ana en av ungarna, en liten dunboll, framför föräldern till höger.

Kanadagäss med ungar

Jag tycker att den här tiden på året är så hjärtskärande vacker. Det är så värt att klä på sig lite extra, trotsa kylan och ge sig ut och njuta av alla vårens mirakler.

Vackert vårgrönt

Tack för oss och ha det gott!

9 reaktioner på ”I vårskogen

 1. Även jag har mött skällande råbockar. Har då skällt tillbaka (efter att ha kollat att inga människor står i närheten och undrar vad i hela fridens namn jag håller på med). Tycker inte bocken har reagerat något speciellt, dock. Jag har väl inte det rätta röstläget för rådjursskäll.

  Men i allmänhet tycker jag det är skönt att bara knalla omkring och notera att saker händer i naturen, att årets första fågel av den ena eller andra arten tittar fram, etc.

  • Jag tänkte nästan skälla tillbaka, men så ville jag hinna ta någon bild också och sedan hoppade den vidare in i skogen. 🙂
   Ja, nu är det en härlig tid att gå på strövtåg i naturen. Ha en fin dag!

 2. Så underbara vårbilder och mötet med råbocken härligt
  Tack för bilderna kram 😍🙏❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.