En koja i vildmarken

I lördags gick vi en promenad rakt ut i vildmarken till Runes koja. Den ligger mitt i Råmyrens naturreservat utanför Riddarhyttan och uppfördes innan reservatets bildande. Vi gick i oländig terräng och såg massor av älgspår samt både gammal och rykande färsk älgspillning, men ingen älg.

Efter några kilometers vandring anade vi den lilla söta kojan mellan träden. Tänk att det finns ett litet hus mitt härute i ingenstans. Häftigt! 🙂

Inne i kojan finns allt man behöver för att klara sig ett par dygn mitt i naturen. En riktigt fin liten kamin med kokplatta.

Ett par schlafar och ett litet bord. Det finns också en gästbok som folk skrivit i sedan 1990.

Tänk vad härligt det är med geocaching. Att få komma till sådana här oväntade och fantastiska platser som man aldrig hade kommit till om det inte legat en burk här. Det här lilla huset var så otroligt fint i all sin enkelhet. Hit skulle vi vilja återvända för att bosätta oss några dygn härute bland skog, myr, källor och vilda djur.

En pärla bland geocacher som verkligen förtjänar fler besök. Den senaste loggen före oss var från oktober 2010. Det här blev den enda burken vi loggade den här dagen och det kändes värdefullt mer än nog. Tänk vad naturen är påfyllande och ger energi! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.